ΜΕΝΟΥ
ΕΛ ΕΝ

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΙΚΑ - Αστικά τραγούδια της δυτικής Κρήτης

Η εργασία των Στέλιου και Λεωνίδα Λαϊνάκη περιλαμβάνει ένα δίσκο ακτίνας με 16 γνωστά και άγνωστα (ανέκδοτα) τραγούδια που ανήκουν στην αστική λαϊκή παράδοση της δυτικής Κρήτης και ένα δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) βιβλίο 88 σελίδων με κατατοπιστικά κείμενα που υπογράφουν ο καθηγητής εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρος του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειαννάκη, Λάμπρος Λιάβας, ο καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης, ο Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος και ο μουσικοσυνθέτης και ερευνητής της μουσικής λαογραφίας Γιώργος Ε. Παπαδάκης, που είχε και τη μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια των ηχογραφήσεων. Περιλαμβάνονται ακόμη, σπάνιες φωτογραφίες παλαίμαχων μουσικών και τραγουδιστών, γνήσιων φορέων της Κρητικής μουσικής παράδοσης και πληροφοριών των ερευνητών, καθώς και οι στίχοι των τραγουδιών.

Αρ. Ἁδειας Κατοχύρωσης Πνευματικών Δικαιωμάτων πρώην ΑΕΠΙ νυν ΕΔΕΜ 30721/2012

Παραγωγή: Rotonda μουσικές και πολιτιστικές δράσεις, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Νόμιμος Εκπρόσωπος. Λεωνίδας Λαϊνάκης

Rotonda Μουσικές και Πολιτιστικές Δράσεις

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) Rotonda Μουσικές και Πολιτιστικές Δράσεις ιδρύθηκε το 2009 από το Λεωνίδα Λαϊνάκη, με σκοπό την ανάδειξη και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και της δημιουργίας παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Σκοπός της Rotonda είναι η προαγωγή του πολιτισμού μέσα από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η Rotonda διοργανώνει σε συνεργασία με διαφορετικούς πολιτιστικούς φορείς σε δημοτικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο τακτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα τη μουσική, τη δημιουργία μουσικών οργάνων και την διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης.

Το 2012 η Rotonda εκδίδει το πρώτο στο είδος του δίγλωσσο (ελληνικά/αγγλικά) βιβλίο με θέμα τα Ταμπαχανιώτικα και την αστική μουσική της δυτικής Κρήτης, το οποίο συνοδεύεται και από ένα cd με την αντίστοιχη μουσική. Με τη συμμετοχή σε μεγάλα και μικρά πολιτιστικά φεστιβάλ, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την οργανοποιία, την έκδοση του βιβλίου και της παραγωγής του μουσικού έργου "ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΙΚΑ - Αστικά τραγούδια της δυτικής Κρήτης" και την πλούσια δράση της σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα, η Rotonda αποτελεί θεματοφύλακα της πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης.

Rotonda μουσικές και πολιτιστικές δράσεις, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Νόμιμος Εκπρόσωπος. Λεωνίδας Λαϊνάκης

Αρ.Καταχ.Πρωτ/κείο Χανίων 214/2009
ΑΦΜ.998216827, ΔΟΥ Χανίων
Οδός Μανουσογιαννάκηδων αρ. 59, Τ.Κ 73100 Τηλ. 6978182349
Email: rotondamusicsociety@gmail.com Web. www.leonidaslainakis.gr